Microsoft 365 Updates Juni voor Teams

Microsoft Teams

Microsoft 365 Updates Juni voor Teams


Nieuw implementatieschema voor Microsoft Teams, nieuwe besturingselementen en directe implementatie
Sinds maart 2023 zijn we doorgegaan met het toevoegen van functies zoals lob-applicaties (line-of-business) van derden, breakout rooms en nieuwe scenario’s zoals multi-tenant organisatie (MTO) aan de nieuwe Teams-ervaring. Lees MC533687 voor meer informatie over onze aankondiging in maart. Bekijk De nieuwe Microsoft Teams (Preview) voor meer informatie over aankomende functies en ondersteuning voor Government Clouds en platforms zoals Mac, VDI en Web.
Deze aankondiging bevat drie aankomende wijzigingen voor het uitrollen van de nieuwe Microsoft Teams-app: 
Opmerking: We blijven de beheerdersinstelling voor UseNewTeamsClient respecteren onder Teams-updatebeleid, waar beheerders het beleid al hebben geïmplementeerd. Dit is om ervoor te zorgen dat beheerders volledig bevoegd zijn om de uitrol van nieuwe Teams te beheren op een manier die bij hen past.
We beginnen met het weergeven van Probeer de nieuwe Teams-schakelaar in de klassieke Microsoft Teams-client waar de beheerdersbeleidsinstelling van UseNewTeamsClient is ingesteld op de standaardwaarde van Microsoft (Microsoft beheerd in het Teams Admin Center (TAC) of Microsoft-keuze in PowerShell) op basis van onze onderstaande planningsdetails.
Beheerders kunnen de nieuwe Teams-client rechtstreeks implementeren op pc’s in hun organisatie.
We zullen beginnen met het maken van nieuwe Teams als de standaard-app voor klassieke Teams-gebruikers waarbij het beheerdersbeleid is ingesteld op Microsoft standaard (Microsoft beheerd in TAC of Microsoft-keuze in PowerShell) op basis van onze onderstaande planningsdetails. Beheerders kunnen het instellen van nieuwe Teams als de standaardapp voor hun gebruikers beheren.

Wanneer dit zal gebeuren:
Vanaf half tot eind juli 2023:
Microsoft begint eind juli 2023 met het weergeven van de schakelaar Probeer de nieuwe Teams in de klassieke Microsoft Teams-client. De geplande uitrol zal zijn:
Bedrijfsplannen (bijvoorbeeld Business Basic, Business Standard, Business Premium en Teams Essentials (AAD), enz.): eind juli-begin augustus 2023
Enterprise-abonnementen (bijvoorbeeld E3, E5, F3, enz.): de nieuwe Microsoft Teams-desktopclientOpmerking: Beheerders die het beleid al hebben geïmplementeerd om de wisselknop weer te geven of de wisselknop voor hun organisatie te verbergen, zien geen wijziging.  
Beheerders kunnen de nieuwe Teams-client vanaf medio juli 2023 rechtstreeks implementeren op pc’s in hun organisatie.
Beheerders kunnen vanaf eind juli 2023 een nieuwe instellingswaarde implementeren om van de nieuwe Teams de standaardapp voor hun gebruikers te maken
Vanaf september 2023:
Microsoft gaat vanaf eind september 2023 van de nieuwe Teams de standaardapp maken. De geplande uitrol zal zijn:
Bedrijfsplannen (bijvoorbeeld Business Basic, Business Standard, Business Premium en Teams Essentials (AAD), enz.): eind september 2023
Enterprise-abonnementen (bijvoorbeeld E3, E5, F3, enz.): de nieuwe Microsoft Teams-desktopclient   
 Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
Gebruikers zien de schakelaar Probeer de nieuwe Teams in hun klassieke Teams-app. Organisaties waar beheerders het beleid al hebben geïmplementeerd om de wisselknop weer te geven of de wisselknop te verbergen, zien geen wijzigingen.
Voor bulkimplementatie kunnen beheerders veilig nieuwe Teams voor hun organisatie implementeren zonder dat ze beheerdersrechten aan de gebruikers hoeven te geven. Lees onze documentatie hier voor meer informatie over deze methode: De nieuwe Microsoft Teams-client bulksgewijs implementeren.  
Beheerders kunnen ook het instellen van nieuwe Teams als standaardapp beheren. Om dit te doen, kunnen beheerders het beleid ‘Nieuwe Teams-client gebruiken’ beheren en ‘Nieuwe teams als standaard’ configureren voor hun gebruikers. Zie voor meer informatie onze beleidspagina hier: Beleidsinstellingen voor implementatie
 Wat u kunt doen om u voor te bereiden:
Bekijk de resources en tijdlijn en plan het implementatieplan van uw organisatie voor de nieuwe Microsoft Teams-app.
Klik door de laag Gezamenlijke annotaties in Teams-vergaderingen
Klik door de laag Gezamenlijke annotaties in Teams-vergaderingen
MC611685 · Gepubliceerd 27 jun 2023

Service en maandelijks actieve gebruikers
‎Microsoft Teams‎ (‎10‎)
Relevantie

Gemiddeld
Platform
Bureaublad, Mac
Roadmap-id
127900
Tag
GEVOLGEN VOOR DE BEHEERDER
NIEUWE FUNCTIE.

Overzicht van berichten
We implementeren een verbetering van de huidige Collaborative Annotations-ervaring, waarbij schermdelers door de annotatielaag kunnen klikken en kunnen communiceren met onderliggende inhoud zonder de bestaande annotatiesessie te stoppen. Nadat een deler annotaties heeft geïnitieerd vanuit de presentatorwerkbalk, kunnen delers standaard met hun achtergrond communiceren om hun inhoud te bewerken.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 127900.
Wanneer dit zal gebeuren:
Standaard release: We beginnen eind juli met de uitrol en verwachten medio augustus te voltooien.
GCC-High en DoD: We beginnen begin augustus met de uitrol en verwachten medio augustus te zijn voltooid.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Doorklikken is beschikbaar op desktop (Windows en Mac) en web. Wanneer gebruikers hun scherm delen in Teams-vergaderingen en Annotatie starten selecteren in de werkbalk van de presentator, zien ze een nieuwe knop, Interactie met achtergrond,  in de Microsoft Whiteboard-toolset waarmee ze kunnen communiceren met onderliggende inhoud zonder de bestaande annotatiesessie te stoppen.

Afbeelding in nieuw tabblad bekijkenAfbeelding in nieuw tabblad bekijken


Wat je moet doen om je voor te bereiden:
Er is geen voorbereiding nodig. U kunt uw trainingsmateriaal bijwerken om aan te geven dat de functie nu wordt ondersteund.
Microsoft Teams: rapport over het gebruik van virtuele afspraken van EPD-connector voor gebruikerstoegangOrganisaties die Microsoft Teams EPD-connector hebben ingeschakeld, kunnen de gebruiksinformatie van geplande EPD-afspraken bekijken via het gebruiksrapport van de virtuele afspraak van de EPD-connector. Gebruikers met een EPD-connector die niet zijn aangewezen als beheerders, hebben nu toegang tot het gebruiksrapport van de virtuele afspraak van de EPD-connector via de app Virtuele afspraken in Microsoft Teams. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 138229

Wanneer dit zal gebeuren:

We beginnen half juli met de uitrol en verwachten eind juli klaar te zijn.

Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
Gebruikers (niet-IT-beheerders) van een organisatie (tenants die zijn ingeschakeld met Microsoft EPD-connector) aan wie de beheerdersrol Virtueel bezoek is toegewezen, kunnen de app Virtuele afspraken installeren en kunnen het EPD-rapport voor hun tenant in de app bekijken.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Deze functie is beschikbaar voor alle gebruikers aan wie IT-beheerders de rol ‘Virtual Visit Administrator’ hebben toegewezen vanuit het Microsoft 365-beheercentrum. Een IT-beheerder kan naar het Microsoft 365-beheercentrum gaan en op details van de gebruiker klikken > beheerdersrollen beheren > de rol Beheerder virtueel bezoek toepassen op die gebruiker. 

Afbeelding in nieuw tabblad bekijken
Bellen via snelkiezen en belgeschiedenis op Apple CarPlayGebruikers kunnen nu eenvoudig hun snelkiescontacten bellen en terugkeren naar hun recente oproepen op Apple CarPlay met Teams nadat ze de iPhone hebben verbonden met voertuigen die Apple CarPlay ondersteunen.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 125556
Wanneer dit zal gebeuren:
Productie en GCC: We beginnen half juli met de uitrol en verwachten de uitrol begin augustus te voltooien.
GCC-High en DoD: We beginnen begin september met de uitrol en verwachten begin oktober te zijn voltooid.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
Gebruikers in uw organisatie kunnen nu bellen naar hun snelkiescontacten en teruggaan naar recente oproepen in Teams op Apple CarPlay met uw iPhone.
Nadat ze op het Teams-pictogram hebben getikt en naar het tabblad Oproepen zijn gegaan (naast het tabblad Vergaderingen), kunnen gebruikers ervoor kiezen om contacten voor snelkiezen of oproepgeschiedenis te openen.

Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Wat u moet doen om u voor te bereiden:
Er is geen specifieke actie vereist, omdat deze beschikbaar is voor alle Teams-gebruikers en niet wordt afgesloten door een beheerdersbeleid.
Microsoft Defender voor Office stelt eindgebruikers in staat om verdachte berichten in Microsoft Teams te melden (follow-up)Vanaf 10 juli is de mogelijkheid voor Microsoft Teams-gebruikers om berichten binnen Teams te melden als beveiligingsrisico standaard ingeschakeld. Berichten met beveiligingsrisico’s kunnen berichten bevatten die phishing of spam of schadelijke inhoud bevatten, zoals phishing-URL’s of malwarebestanden, spaminhoud. Zie Instellingen voor door gebruikers gerapporteerde berichten in Microsoft Teams voor meer informatie over hoe eindgebruikers kunnen rapporteren.
OPMERKING: Dit geldt alleen voor klanten met Microsoft voor Defender Plan 2 of Microsoft E5/Office E5.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 100160
Wanneer dit zal gebeuren:
Deze wijziging gaat in vanaf 10 juli en wordt medio juli 2023 voor alle huurders voltooid, als de huurder zich niet heeft afgemeld. 
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
Als u de schakelinstelling in het Teams-beheercentrum niet hebt uitgeschakeld/uitgeschakeld, kunnen eindgebruikers de berichten van teams rapporteren als beveiligingsrisico en wordt deze gerouteerd volgens de bestaande door gebruikers gerapporteerde instellingen van uw organisatie. 
Wat je moet doen om je voor te bereiden:
U kunt zich afmelden voor de standaard “aan” -optie via het berichtenbeleid van Teams in het Teams-beheercentrum door de afmeldingsperiode die eindigt op 10 juli. Het algemene beleid is automatisch van toepassing op gebruikers in uw organisatie, tenzij u een aangepast beleid maakt en toewijst. U kunt de instellingen in het algemene beleid bewerken of een of meer aangepaste beleidsregels maken en toewijzen om deze functie in of uit te schakelen. Raadpleeg voor meer informatie: Berichtenbeleid beheren in teams.
Als je feedback hebt, geef deze dan op vanuit dit bericht in het berichtencentrum met behulp van het tekstvak nadat je duimen omhoog of omlaag hebt gedaan, omdat het rechtstreeks het verantwoordelijke team bereikt. 
Microsoft Teams Compacte chatlijstCompacte chatlijst is een functietoevoeging die naar de compacte modus komt. Gebruikers in de compacte modus hebben nu verborgen berichtvoorbeelden in hun chatlijst. Met dit nieuwe ontwerp kunnen gebruikers berichten meer privé houden, meer chats in hun chatlijst bekijken en gemakkelijker door de chatlijst navigeren. Deze functietoevoeging aan de bestaande compacte modus wordt uitgerold over Microsoft Teams Desktop en Web en biedt een verkorte weergave van de chatlijst voor gebruikers in de compacte modus. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 126428
Wanneer dit zal gebeuren:
Standaard release: We beginnen begin juni met de uitrol naar commerciële huurders en verwachten de uitrol eind juni te voltooien.
GCC: We beginnen in juli met de uitrol.
GCCH: We beginnen in augustus met de uitrol.
DoD: We beginnen in september met de uitrol. 
Deze functietoevoeging zal later dit kalenderjaar beschikbaar zijn in de nieuwe Teams-desktopervaring. 
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
Gebruikers hebben toegang tot deze functietoevoeging door over te schakelen naar de compacte modus. Om dit te doen, moeten gebruikers naar Instellingen navigeren en naar het gedeelte “Chatdichtheid” gaan onder het tabblad “Algemeen”. Van daaruit kunnen gebruikers “Compact” selecteren. 

Bij het afsluiten van Instellingen zien gebruikers een meer verkorte weergave van berichten in hun berichtvenster (bestaande functie) en een gecomprimeerde chatlijst (functietoevoeging). De gecomprimeerde chatlijst bevat verborgen berichtvoorbeelden en stelt de gebruiker in staat om op een bepaald moment meer chats op zijn scherm te zien. 
compact chat list
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken

compact mode
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Wat je moet doen om je voor te bereiden:
U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze nieuwe toevoeging van ontwerp/functie in de compacte modus. Gebruikers kunnen overschakelen naar de compacte modus in het menu Instellingen onder het tabblad Algemeen in T1. 

Microsoft Teams: nieuwe ervaring met het delen van apps
We introduceren een nieuwe functie voor het delen van apps in Microsoft Teams, waarmee gebruikers apps rechtstreeks vanuit het dialoogvenster met app-details kunnen delen met een chat, groepschat of kanaal.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 122536

Wanneer dit zal gebeuren:

De uitrol is begonnen en zal naar verwachting eind juni zijn voltooid.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Deze nieuwe functie stroomlijnt het proces voor het delen van apps, waardoor het niet meer nodig is om app-koppelingen op verschillende locaties in Teams te kopiëren en te plakken. Gebruikers kunnen apps rechtstreeks vanuit het dialoogvenster met app-details delen, waardoor de samenwerking en communicatie binnen de organisatie wordt verbeterd.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Er is op dit moment geen actie van u vereist, omdat deze functie automatisch wordt ingeschakeld. Mogelijk wilt u uw gebruikers op de hoogte stellen van deze update.

Koptekst zoeken:Nu algemeen beschikbaar in Teams-beheercentrum
We zijn verheugd om aan te kondigen dat de header search-functie in het Teams-beheercentrum algemeen beschikbaar zal zijn vanaf 30-6-2023! Deze update brengt aanzienlijke verbeteringen in de zoekervaring, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om te vinden wat u zoekt.
Wanneer dit zal gebeuren:

We beginnen dit eind juni uit te rollen naar het Teams-beheercentrum en voltooien de uitrol medio juli 2023.
Hoe dit uw organisatie beïnvloedt:
De functie Header Search ondersteunt nu een breed scala aan entiteiten, waaronder Teams, Gebruikers, Beleid, Instellingen, Documentatie en meer. Dit betekent dat u snel kunt zoeken naar relevante informatie over deze entiteiten in het Teams-beheercentrum.
Bovendien hebben we de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers om toegang te krijgen tot hun zoekgeschiedenis, zodat ze hun eerdere zoekopdrachten gemakkelijk opnieuw kunnen bekijken.
We kijken ernaar uit om deze update uit te rollen en hopen dat u zult genieten van het gebruik van de nieuwe en verbeterde zoekfunctie.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:
Misschien wilt u uw Teams-beheerders op de hoogte stellen van deze nieuwe mogelijkheid en uw training en documentatie waar nodig bijwerken.

Group chat message copy links are now available!
This feature allows group chat members to create and share links to specific messages within the chat, with the intention of improving communication and organization of information in group chats.
This message is associated with Microsoft 365 Roadmap ID 122522
When this will happen:
Targeted Release: Rollout will start in early June and expected to complete by early July. 
Standard Release: We will begin rolling out early July and expect to complete by end of August. 
How this will affect your organization:
Links work only for members already in the chat. 
What you need to do to prepare:
There is no action needed to prepare for this change. You may want to notify your users about this change and update any relevant documentation as appropriate.

Tasks in Microsoft Loop Components Will Start Syncing with Planner and To Do
Tasks created via Microsoft Loop components will sync across Microsoft 365 apps like Microsoft To Do, Microsoft Planner, and Tasks app in Teams.
This message is associated with Microsoft 365 Roadmap ID 124928
When this will happen:
We will begin rolling out in mid-June 2023 and expect to complete rollout by mid-July 2023.
How this will affect your organization:
Task list Loop components are currently available in Outlook and Teams and can be inserted into emails and chats through a ‘Loop Components’ insertion menu.
With this change, all tasks created in these lists will automatically sync and be visible in Planner, and assigned tasks will show up in To Do in the ‘Assigned to me‘ smart list. These tasks will also be visible in all apps that show Planner and To Do tasks such as the Tasks app in Microsoft Teams.

As tasks are added or completed, the updates stay in sync across all the places the task list was shared, no matter where the edits are being completed. You’ll be able to work on these tasks in Microsoft Planner and everywhere you can access your Planner plans (for example Tasks in Teams) or tasks (for example, To Do).
What you need to do to prepare:
No preparation is needed for this change.
Introducing Dark Mode in Teams Admin CenterWe’re excited to announce the addition of Dark Mode for Teams Admin Center. This highly anticipated feature will offer a visually appealing interface while reducing eye strain.

When this will happen:

We will begin rolling this out in early June 2023 and expect to complete rollout by end of June 2023.
How this will affect your organization:

Administrators will see a toggle button on the top right corner of the Teams admin center Dashboard to toggle ON or OFF between the light mode and dark mode.
What you need to do to prepare:

You may want to notify your Teams administrators about this new capability and update your training and documentation as appropriate.
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?