Microsoft 365 Updates 6 juli

Microsoft 365-apps,Microsoft Teams

Microsoft 365 Updates 6 juli

OneDrive: vereenvoudigd delenWe vernieuwen het besturingselement Delen volledig om u en uw organisatie te helpen gemakkelijker en zelfverzekerder te delen. Je kunt je concentreren op de mensen met wie je wilt delen en hoe je met hen wilt delen. Het koppelingsbereik wordt altijd onder aan het dialoogvenster weergegeven en kan rechtsboven, onder het instellingenwiel, worden aangepast aan uw scenario’s voordat u deze met anderen deelt. De sectie Koppeling kopiëren retourneert nu een snelle succesvolle toast wanneer de koppeling met succes naar het klembord is gekopieerd. De mogelijkheid om te delen met Outlook is nog steeds beschikbaar voor gebruikers die dit in het bovenste menu hebben ingeschakeld.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124933
Wanneer dit zal gebeuren:
Gerichte release: We beginnen eind mei met de uitrol en verwachten medio juli te zijn voltooid.
Standaard release: We beginnen half juli met de uitrol en verwachten eind augustus (voorheen eind juni) te voltooien.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
Gebruikers die interactie hebben met OneDrive/SharePoint kunnen deze vernieuwde ervaring zien. 
sharing control
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Notitie: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan anderen in uw organisatie.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:
Er is op dit moment geen actie van u vereist. We raden u aan uw gebruikers op de hoogte te stellen van deze aankomende update.
Een lokaal bestand presenteren vanuit de PowerPoint-app naar PowerPoint Live in TeamsDe knop “Aanwezig in Teams” in de PowerPoint-app is uitgebreid naar de PowerPoint-bestanden die niet zijn opgeslagen in Microsoft 365 Clouds.
U kunt nu de knop “Presenteren in Teams” in de PowerPoint voor Venster-app gebruiken om via PowerPoint Live te presenteren in uw Teams-vergaderingen, zelfs als uw bestand niet is opgeslagen in Microsoft 365 Clouds. Dit is een nieuw PowerPoint Live-toegangspunt voor die bestanden, naast de knop ‘Bladeren op mijn computer’ in de lade Teams Share. Als u op de knop ” Presenteren in Teams” klikt, gaat u eerst naar het dialoogvenster Opslaan als om het bestand op te slaan in de Microsoft 365 Cloud. Zodra het bestand is opgeslagen, activeren we automatisch PowerPoint Live om uw bestand te presenteren in uw huidige Teams-vergadering.
Deze update is momenteel alleen beschikbaar voor de PowerPoint-app voor Windows en is nog niet beschikbaar in de Mac-app.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117477

Wanneer dit zal gebeuren:
Standaardrelease: We beginnen half juli (voorheen begin juli) met de uitrol in Current Channel en verwachten dat de uitrol medio augustus (voorheen eind juli) is voltooid.
Alle andere kanalen zien deze functie zodra ze de update inhalen.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

De gebruiker in uw organisatie kan de knop ‘Aanwezig in Teams’ in PowerPoint gebruiken, zelfs wanneer ze werken aan een bestand dat niet is opgeslagen in Microsoft 365-clouds, om het deck te presenteren aan de huidige Teams-vergadering. Nadat de gebruiker Presenteren in Teams heeft geselecteerd, wordt de gebruiker gevraagd het bestand op te slaan in Microsoft Cloud voordat het bestand in Teams kan worden gepresenteerd.

Afbeelding in nieuw tabblad bekijken
        
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Er is op dit moment geen actie van u vereist. Informeer uw gebruikers over deze extensie. 
Uw Microsoft 365-services geven uw Power BI-inhoud eind juni automatisch weern november ’22 lanceerde Power BI (PBI) de preview van integratie met Microsoft Graph, met als doel de ontdekking van PBI-rapporten, dashboards en apps op verschillende oppervlakken zoals Microsoft 365, SharePoint en Bing @ Work te vergroten.
Met deze instelling kunnen gebruikers in uw organisatie bepaalde Power BI-metagegevens (zoals titels en typen van inhoud of geschiedenis van openen en delen openen) bekijken in Microsoft 365-services, zoals zoekresultaten en lijsten met aanbevolen inhoud. Metagegevens uit Power BI-gegevenssets worden niet weergegeven.
Een rapport dat bijvoorbeeld met je is gedeeld in Teams of Outlook, wordt nu weergegeven in Microsoft 365 Home, SharePoint of Bing @ Work. U kunt ook zoeken naar Power BI-items in Microsoft 365 Home.
Deze instelling is alleen van toepassing als uw Power BI- en Microsoft 365-tenants zich in dezelfde geografische regio bevinden.
We schakelen deze instelling automatisch in voor alle gebruikers, tenzij u deze handmatig uitschakelt (instructies hieronder).
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 102409

Wanneer dit zal gebeuren:

We zullen begin juli (voorheen eind juni) beginnen met het uitrollen van functiemogelijkheden en medio augustus (voorheen begin augustus) voltooien.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Power BI-beheerders hebben de mogelijkheid om deze ervaring uit te schakelen voor hun gebruikers. Deze nieuwe mogelijkheden zijn standaard ingeschakeld, tenzij u de instelling ‘Gebruikers kunnen Power BI-metagegevens zien in Microsoft 365-services’ uitschakelt. Beheerders kunnen de instelling op elk gewenst moment in- of uitschakelen.
Notitie: Het kan tot 24 uur duren voordat de wijzigingen volledig van kracht zijn.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Volg de onderstaande stappen om deze ervaring uit te schakelen:
Meld u vanuit uw browser aan bij uw Power BI-account (app.powerbi.com) met uw beheerdersaccountreferenties.
Klik op Settings aan de rechterkant van de bovenste banner, klik vervolgens op Admin Portal in het vervolgkeuzemenu.
Ga op het tabblad Beheerportal naar het tabblad Tenantinstellingen in het linkernavigatievenster.
4. Scrol in het tabblad Tenantinstellingen omlaag naar de lijst met instellingen met de titel “Gegevens delen met uw Microsoft 365-services” en klik op de instelling met de titel “Gebruikers kunnen Power BI-metagegevens zien in Microsoft 365-services” om deze uit te vouwen.
Als de instelling is ingeschakeld, schakelt u deze in op Uitgeschakeld (zie fig. 1)
Als de instelling al is uitgeschakeld, schakelt u naar Ingeschakeld en schakelt u vervolgens naar Uitgeschakeld.
Zie Fig. 2 voor hoe een uitgeschakelde instelling eruitziet
Klik op ‘Toepassen‘ om de wijzigingen op te slaan.
Disable toggle
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken

Disable toggle set
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken

Zodra de instelling is in- of uitgeschakeld, kan het ~24 uur duren voordat u wijzigingen ziet in Office.com, SharePoint en Bing@Work. Meer informatie vindt u hier: Gegevens delen met de tenantinstellingen van uw Microsoft 365-services.
Microsoft Teams voor mobiel: update van chatgegevensWe werken de chatgegevenservaring bij voor Teams Mobile-groepschats, één-op-één-chats en zelfchats. 

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 114938

Wanneer dit zal gebeuren:

Gerichte release en preview: We beginnen eind juli (voorheen half juni) met de uitrol en verwachten de uitrol eind augustus (eerder eind juni) te voltooien.

Standaardrelease: We beginnen eind augustus (eerder eind juni) met de uitrol en verwachten de uitrol begin september (eerder begin juli) te voltooien.
GCC, GCC-H, DoD: We beginnen met de uitrol begin september (voorheen begin juli) en verwachten de uitrol eind september (voorheen eind juli) te voltooien.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
De volgende items zijn nieuw:
Bijgewerkte gebruikersinterface en lay-out.
Gebruikers hebben nu toegang tot hun eigen personenkaart vanuit de chatgegevens en kunnen bestanden en apps uit dat gesprek zien in plaats van bestanden en apps uit het chatcanvas, die worden afgeschaft.

Afbeelding in nieuw tabblad bekijken
  
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Er is op dit moment geen actie vereist. U kunt uw gebruikers op de hoogte stellen van deze wijziging. 
Maak kennis met de donkere modus in het Teams-beheercentrumWe zijn verheugd om de toevoeging van de donkere modus voor Teams-beheercentrum aan te kondigen. Deze langverwachte functie biedt een visueel aantrekkelijke interface en vermindert vermoeide ogen.

Wanneer dit zal gebeuren:

We beginnen dit begin juni 2023 uit te rollen en verwachten de uitrol eind juli (voorheen eind juni) te voltooien.
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Beheerders zien een schakelknop in de rechterbovenhoek van het Dashboard van het Teams-beheercentrum om AAN of UIT te schakelen tussen de lichte modus en de donkere modus.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:

U kunt uw Teams-beheerders op de hoogte stellen van deze nieuwe mogelijkheid en uw training en documentatie waar nodig bijwerken.
Microsoft Viva: automatische categorisatie komt naar inzichten in vergadercategorieën in Viva InsightsInzichten in vergadercategorieën in de Viva Insights-app helpen gebruikers met een Viva Insights-licentie te begrijpen hoe ze hun tijd verdelen over vergadercategorieën. Tegenwoordig gebruikt de functie de categorieën die handmatig zijn toegewezen door gebruikers in Outlook en Teams. In een aankomende update begint inzicht in vergadercategorieën automatisch vergaderingen voor gebruikers te categoriseren op basis van de grootte, cadans en het aantal mensen in de vergaderingen. Categorieën zijn onder andere:

Lange vergaderingen – Meer dan 1 uur lang en 0-8 genodigden
Grote bijeenkomsten – Minimaal 9 genodigden en maximaal 1 uur lang
Grote en lange vergaderingen – Minimaal 9 genodigden en meer dan 1 uur lang
Terugkerende vergaderingen – Reeks vergaderingen met meerdere exemplaren
1:1 vergaderingen – Neem 1 andere deelnemer op
Deze categorieën kunnen gebruikers helpen bij het identificeren van vergaderingen die duur zijn in termen van bestede tijd, inclusief deelnemers, of beide. Met behulp van deze inzichten kunnen gebruikers beoordelen of vergaderingen die onder deze categorie vallen een waardevol gebruik van tijd en middelen zijn als een stap naar meer doen met minder.
Categorisaties worden alleen weergegeven in Viva Insights en worden niet weergegeven in Outlook of Teams-agenda.
Met deze update kunnen gebruikers die momenteel niet categoriseren in Outlook of Teams toegang krijgen tot inzichten in de vergadercategorie en inzicht krijgen in hoe hun vergadertijd wordt besteed. Gebruikers die al aan het categoriseren zijn, ontvangen aanvullende inzichten over hun toewijzing van vergadertijd op basis van bekende vergaderkenmerken.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 117396

Wanneer dit zal gebeuren:

We beginnen met de uitrol begin juli (voorheen eind juni) en voltooien de uitrol eind juli (voorheen half juli).
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Alle gebruikers met een Viva Insights-licentie, inclusief degenen die nog niet eerder een vergadering hebben gecategoriseerd, kunnen inzichten in vergadercategorieën bekijken in de Viva Insights-app. Degenen die niet hebben gecategoriseerd tussen de afgelopen 3 maanden en de komende 4 weken, zien alleen automatische categorisaties van Viva Insights. Degenen met categorisaties in Outlook en Teams zien zowel hun eigen persoonlijke categorisaties als automatische categorisaties van Viva Insights.

Afbeelding in nieuw tabblad bekijkenGebruikers zonder Viva Insights-licentie kunnen geen inzichten in vergadercategorieën bekijken.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Viva Insights-documentatie wordt gesynchroniseerd met deze release: Inzichten in vergadercategorieën in Viva Insights. Beoordeel en beoordeel de impact voor uw organisatie. Overweeg om de documentatie waar nodig bij te werken. 
Microsoft Lists User Experience UpdateDeze update verbetert de algehele prestaties van Microsoft-lijsten en introduceert nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om beoordelingen aan elke lijst toe te voegen, afbeeldingen rechtstreeks in een lijst te slepen en/of te plakken, in realtime te zien wie met u samenwerkt, van weergave te wisselen door op tabbladen te klikken, datum-/tijdwaarden te bekijken in de gewenste datuminstellingen en tijdzone, en meer.
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 124867
Wanneer dit zal gebeuren:
Gerichte release: We beginnen half juli met de uitrol en verwachten de uitrol eind juli te voltooien.
Standaardrelease: We beginnen eind juli met de uitrol en verwachten de uitrol eind september te voltooien.
Opmerking: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan anderen in uw organisatie.

Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Gebruikers in getroffen tenants zien functie-updates voor lijsten zoals beschreven in dit blogbericht. Deze verbeteringen bereiken alle lijsten, behalve de lijsten die zijn geconfigureerd met de volgende functies:
SharePoint Framework-extensies
PowerApps-formulieren
Goedkeuringen
De afspeellijstsjabloon
Lijsten die deze functies gebruiken, ontvangen niet de nieuwe gebruikerservaring met de implementatie van deze functie. Toekomstige implementaties bieden ondersteuning voor lijsten die deze functies gebruiken.
Lijsten met de nieuwe ervaring worden altijd geopend in de app Lijsten, ongeacht of deze lijsten worden geopend vanuit de startpagina van Lijsten, een koppeling voor delen, een directe koppeling of een koppeling in SharePoint-navigatie. Dit betekent dat SharePoint-site-elementen zoals de koptekst en de linkernavigatie niet worden weergegeven bij de eerste keer laden. Er zijn twee manieren om deze site-elementen in een lijst weer te geven:
Gebruikers kunnen klikken op de knop “Openen op site” in de rechterbovenhoek van de lijst. Hierdoor wordt de lijst opnieuw geladen in de bovenliggende SharePoint-site met die site-elementen zichtbaar op de pagina.
Beheerders kunnen een eigenschap in een siteverzameling zo instellen dat alle lijsten in die siteverzameling altijd worden geladen met de site-elementen intact. Deze eigenschap heet ListsShowHeaderAndNavigation. Dit is een voorbeeld van een PowerShell-cmdlet die deze eigenschap instelt voor een site op basis van de URL: Set-SPOSite -Identity https://contoso.sharepoint.com/sites/site1 -ListsShowHeaderAndNavigation $true
Wanneer deze wijziging wordt uitgerold, is er één tijdelijke oplossing om rekening mee te houden. Galerijweergaven waarvoor een groep op is opgegeven, worden weergegeven in de lijstmodus. Dit komt door een probleem waarbij galerijweergaven en groeperen op elkaar uitsluiten. Als u de galerijmodus weer in deze weergave wilt weergeven, verwijdert u de groep Groeperen op. Dit probleem wordt in augustus opgelost en u hebt deze tijdelijke oplossing niet langer nodig om galerijkaarten goed te kunnen zien.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:
U hoeft niets te doen om u voor te bereiden op deze verandering.
De ListsShowHeaderAndNavigation instelling is momenteel beschikbaar als u deze instelling proactief wilt instellen om deze implementatie voor te bereiden. Als u dit doet, worden lijsten binnen die sites altijd weergegeven met SharePoint-site-elementen zoals de koptekst en de linkernavigatie.

OneDrive-synchronisatieaccountdetectie
In het verleden konden Windows Business-gebruikers een consumentenaccount toevoegen aan Windows voor gebruik in verschillende apps. Gebruikers konden dit consumentenaccount gebruiken om het synchroniseren van hun OneDrive-consumentenbestanden via de OneDrive-synchronisatieclient te configureren.  Deze zomer begint de OneDrive Sync-client zakelijke gebruikers te vragen of ze hun consumentenbestanden willen synchroniseren met een gedetecteerd Microsoft-consumentenaccount dat bekend is bij Windows.
Deze wijziging is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 146851
Wanneer dit zal gebeuren:
Minimaal vereiste versie: 23.086
Insiders: We beginnen begin juni 2023 met de uitrol en verwachten eind juni 2023 klaar te zijn.

Standaardrelease: We beginnen begin augustus 2023 met de uitrol en verwachten eind augustus 2023 te voltooien
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Consumentenbestanden worden gesynchroniseerd met de apparaten van uw gebruikers ALS ze dit gedrag bevestigen in de prompts die de synchronisatieclient hen geeft.
Wat je moet doen om je voor te bereiden:

Er is niets dat u hoeft te doen om deze prompts in uw systeem in te schakelen
Als u deze prompts wilt uitschakelen, zijn er twee beleidsregels die u kunt implementeren:DisableNewAccountDetection (clientversie 23.063) voorkomt dat deze berichten aan uw gebruikers worden weergegeven, maar stelt gebruikers nog steeds in staat om hun consumentenaccounts handmatig te configureren om hun OneDrive-consumentenbestanden te synchroniseren.
DisablePersonalSync schakelt gebruikers uit om hun OneDrive-bestanden voor consumenten volledig te synchroniseren.
OneDrive: kleur-, lettertype- en navigatiewijzigingen in OneDrive voor WebWe introduceren een verbeterde linkernavigatie in OneDrive voor het web en kleine wijzigingen in de gebruikersinterface in kleur, lettertype en pictogrammen. 
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID: 146071 en 146068
Wanneer dit zal gebeuren:
Gerichte release (indien van toepassing): We beginnen met de uitrol van begin tot half juli tot eind juli. 
Standaard release (indien van toepassing): We beginnen met de uitrol van eind juli tot eind augustus. 
Notitie: Sommige gebruikers zien deze functie mogelijk eerder dan anderen in uw organisatie. 
Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:
Met deze update ziet u de volgende wijzigingen:
De achtergrond van de web-app is nu grijs in plaats van wit 

De Suite navigatie op de app is ook grijs (niet meer het standaard blauw)
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Een nieuwe linkernavigatie met een knop ‘Nieuw’ voor het maken van nieuwe inhoud vanaf elke locatie in OneDrive
Bestand uploaden en map Uploaden bevinden zich in de knop “Nieuw”
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Het nieuwe linkernavigatiesysteem kan worden uitgevouwen of ingeklapt!
Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Wat je moet doen om je voor te bereiden:
U kunt overwegen uw training en documentatie waar nodig bij te werken.

Microsoft Purview eDiscovery (Premium): Tag templates and review set tagging usability enhancements
We are excited to introduce several usability enhancements for tagging items in review sets within the eDiscovery (Premium) solution in the Microsoft Purview compliance portal.
This message is associated with Microsoft 365 Roadmap ID 124962
When this will happen:

Rollout will begin in early July and is expected to be complete by late July. 
How this will affect your organization:

With this new tag templates features, eDiscovery admins can

Manage tag templates that can be reused across multiple review sets and cases.
Import tags relevant to their cases from existing tag templates 


Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Manage tag templates

Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Create tag templates
With the tagging usability enhancements in the review sets, eDiscovery managers can

Add tag status columns 

Bulk tagging count indication (show count of existing items with the tag) Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Import tag templates

Afbeelding in nieuw tabblad bekijken


Tag status column, count indicators for bulk tagging
What you can do to prepare:

No action is needed to enable these updates. Once the rollout is complete, you can take advantage of the new grouping options and configurations in your eDiscovery (Premium) review sets. Distribute the following documentation to your organization’s eDiscovery admins and managers for a better understanding of the new enhancements:

Get started with eDiscovery (Premium) in the Microsoft Purview compliance portal:
Microsoft Purview compliance portal for WW and GCC cloud environments 
Microsoft Purview compliance portal for GCC-High cloud environments
Microsoft Purview compliance portal for DoD cloud environment
Learn more: Tag documents in a review set

Microsoft Managed Desktop –Universal Images with June-2023 Updates
Microsoft Managed Desktop Imaging team has released a new version of the Universal Image with June-2023 updates. APIM is deprecated and moved to Location Service.
When this will happen:

We expect Universal Images with June-2023 updates to be available on July 3rd.
How this will affect your organization:

June-2023 Security Updates have been added to the following –

Windows 11 22H2 Universal Images (v1.3)
Windows 11 21H2 Universal Images (v4.1)
Windows 10 22H2 Universal Images (v1.3) 

Windows 10 21H2 Universal Images (v4.1) 
Note: Universal Image Windows 10 20H2 and 21H1 do not contain the above updates and is not planned for any future updates. 
What you need to do to prepare:

Universal Images can be downloaded using script v1.4 available at https://aka.ms/MMDUniversal. If you have script version 1.4, no new download of the script is required.
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?